AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Otålig och sliten.

Publicerad 2017-05-31 22:35:56 i Allmänt,

Det kliar lite i mina fingrar-jag längtar efter att börja måla! Men jag ska behärska mig. Vänta tills jag har lärt mig lite grunder.

Istället fick jag utlopp av min kreativitet i köket. Jag var ju tvungen att göra nånting! Så det fick bli ett helt gäng med biffar och järpar! Biffar,stekt lök,färskpotatis och gräddsås serverade jag Lars och Alma ikväll. Det blev biffar över som åkte in i frysen. Där hamnade även en del persiljejärpar. Bra att ha👍🏼
Jag har även farit runt och gjort lite ärenden idag igen. Det var ju inte meningen egentligen. Min plan var att hålla mig hemma. Städa. Och laga mat. Men så fattades nåt... Alma behövde fixa en del... och jag också... ja rätt som det var hade jag kört runt några mil. 
Man tycker ju att det är inte så farligt. Kör en kvart åt ett håll,tio minuter åt nästa och vips så har man kört ganska mycket och långt!! Och det känns kan jag lova! Det är nästan ännu värre än när jag kör tio mil i en följd,med ev ett stopp... Dessa korta sträckor med mycket stor variation på hastigheten,mycket växlande och framför allt detta klivande in och ur bilen!! Det är inte längre så himla smidigt och bra för mig. Det sliter på mina svaga muskler och jag har faktiskt känt mig lite lätt mörbultad ikväll. 
Ja tillsammans med nån timmes matlagning så är detta i mesta laget... så här mycket bör jag nog inte göra på en och samma dag. Tyvärr...
Så jag är återigen sliten i min kropp. Trött. Har förbannat ont i nacken. Och i en del andra muskelgrupper☹️
Vad trött jag blir!! Det krävs inte mycket för att slita ut mig nuförtiden. Det känns orättvist. Jag vill ju också kunna vara med på ett hörn när det görs nåt kul,nåt utöver det vanliga...
Nej nu ska jag koppla av med slutet av min bok! Längtar efter att höra upplösningen!! Häxan har varit en lättlyssnad bok!! Kanske mest beroende på den underbara uppläsaren; Katarina Ewerlöv👌🏼 Hon är bara bäst!! Ingen läser som hon!!
Men sen kommer nästa i-landsproblem; vilken bok ska jag välja sen????

Jag är glad😃fortfarande👍🏼

Publicerad 2017-05-30 22:50:34 i Allmänt,

Jag gjorde en liten illustration av mitt goda humör igårkväll. Jag bjuder på den här.


Sådär satt jag och skrattade så tårarna rann igårkväll. Jag tycker fortfarande att det var väldigt komiskt att min bild inte förändrades när jag skulle se gammal ut😂

Jag har fortsatt att vara glad idag!! Men av en helt annan anledning!
Jag har varit och köpt en hel uppsättning med attiraljer till min nya hobby (???). Jag har köpt färg och penslar. Och dukar!! Och lite andra små bra-att-ha-saker!! 
Förra veckan var jag inne i bokhandeln här i Anderstorp (vill ju helst gynna våra lokala butiker) men de hade nästan ingenting för just oljemålning. Och det var faktiskt de som rekommenderade mig att åka till en av färgaffärerna i Gislaved. Det var mitt andra val,där vet jag ju att de har mycket att välja emellan. Idag åkte jag alltså dit. Till Calles färghall. Colorama. Och jag blev helt överväldigad över hjälpen jag fick av dem!! De var tre personer som engagerade sig i mitt val av material! Det kändes helt fantastiskt. Det var jätteroligt!!
Så jag fortsatte le med hela ansiktet idag!! Mitt goda humör bara fortsatte😄
Tjejen som till slut hjälpte mig med att plocka ihop ett litet kit berättade att även hon fått en sjukdom. (jo jag berättade det när vi var inne i diskussionen om materialvalet) En muskelsjukdom som är väldigt lik IBM - Polymyosit! Är inte detta lite märkligt ändå??! 
Hon målar. Så hon kunde ju en hel del (till skillnad ifrån mig!!) och kunde hjälpa mig att få ihop (förhoppningsvis) bra grejer. Hon berättade även att det finns några som träffas och målar tillsammans ibland. Och dit är jag välkommen till hösten om jag vill. Jag åkte ifrån färgaffären med ett ännu större leende på mina läppar.
Mitt goda humör bara fortsätter...😃
Jag känner det lite som att mitt liv håller på att ta en ny vändning. Nånting oväntat och oplanerat håller på att hända. Det känns lite pirrigt och spännande. Och för första gången på länge så känner jag en viss glädje i att tänka på framtiden. Det känns som att det här med måleriet kan komma att förändra,och förbättra??,mitt liv och livskvalitén. Det är stort för mig. Omvälvande på ett positivt sätt. 
Jag är oerhört nyfiken på vad som ska hända. Det var längesen jag kände så här! Det är häftigt!!
Så ikväll tänker jag inte skriva om ond nacke och annat tråkigt!!
Ikväll är jag glad igen😃
Här är mitt nya målarkit:

Skrivandets helande kraft!

Publicerad 2017-05-30 07:24:31 i Allmänt,

Oj vad jag svävade ut i mitt förra inlägg. Men det blir så när jag inte har nånting särskilt att skriva. Jag skriver för skrivandets skull. Det är ju så skönt att skriva!! Jag blir liksom lättare inombords när jag får fylla skärmen med bokstäver och ord. Jag vet inte alltid på förhand vad jag kommer att skriva om. Det kommer av sig självt när jag har mobilen i min hand och tummen börjar flyga fram över skärmen.

Svårt att beskriva...
Men det är skönt!
Det gör mig gott. Jag mår lite bra för en stund. 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela