AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Sliten men nöjd😊

Publicerad 2016-05-31 23:32:39 i Allmänt,

Ikväll har jag inget särskilt att skriva om. Det rullar på som vanligt,det går upp och det går ner. Och så går det upp igen. Inte konstigt att allt blir lite snurrigt då va??🙃
Jag har faktiskt ignorerat det min kropp ropat till mig!! Jag ville inte lyssna... För jag har haft nån konstig energi som gör att jag får gjort saker som jag inte visste behövde bli gjorda!! Och jag känner mig så nöjd efteråt!!😊
Bara den känslan gör att det är värt att känna sig sliten,trött och lite öm.
Men jag känner mig inte värdelös!! Bara det är ju härligt!
Vad gör väl det att min kropp känns lite mörbultad när min själ för en gång skull är nöjd??? 
Jag kan inte säga vad jag gjort för att känna mig så nöjd... Inte för att jag inte vill utan för att jag kan inte specificera det. Jag har mest gjort småsaker som inte syns i andras ögon.  Men det spelar ingen roll! För MINA ögon 👀 ser dem och det är det som räknas!
Så ikväll lägger jag mig nöjd men sliten! Och det får vara så.
Det är helt ok för mig😊
Godnatt.

Snurrigt..

Publicerad 2016-05-30 22:12:25 i Allmänt,

Det går ju verkligen upp och ner hela tiden!! Ena stunden tycker jag att; jo nu känns det nog lite bättre. För att en stund senare så är allt värre än vanligt! Och efter lite vila mår jag bättre igen. Snurrigt va?? Men det är verkligen så det är!
Jag är väldigt sliten i min kropp just nu. Jag gör den ena dumma saken efter den andra! För jag vill inte be om hjälp med precis allting! Jag vill kunna göra saker själv och känna mig både duktig och självständig! Och så tänker jag: jag ska bara fixa till det här lite snabbt och enkelt,det är inga problem!
Men det blir problem... Även om jag klarar av det jag föresatt mig så orkar inte kroppen med det. Jag får ont och det känns allmänt skit!
Igår skrev jag ju om att jag stått böjd och plockat bort lite ogräs. Idag har jag både böjt mig för mycket och sträckt upp mig för mycket... Jag har putsat av några fönster...snabbt och enkelt sådär.. Bara fräschat till dem lite.
Och det känns typ ÖVERALLT!
Men jag kan verkligen inte bara ligga som ett kolli på en säng eller soffa och vänta på att nån annan ska göra saker åt mig!! 
Jag tycker ju att jag är försiktig ändå... Jag gör saker lugnare,saktare,mer sällan och på ett bättre sätt helt enkelt!! Men inte sjutton hjälper det...
Idag har jag nästan bara ätit sondmat. Det är så himla bekvämt!! Och jag mår ju bra utav det. Det är bara fördelar med sondmat alltså!! Vem hade kunnat tro att jag skulle tycka det??? Jag som var så negativ😊
Det känns som att alla (nästan!!) mina inlägg är fulla av motsägelser! Jag är glad för det men det innebär att jag är ledsen för det...osv... Svårtolkat kanske?!
Men om man tänker efter så är det ju så allting är.... Enda skillnaden är att jag skriver ner allting och då ser man ju ett mönster. 
Nu irrar jag in mig i ord igen... Det blir lätt så. Jag får nog ta och släcka och försöka sova istället.
Godnatt😘

Ny dag. Ny vecka.

Publicerad 2016-05-30 07:01:02 i Allmänt,

Att blogga på kvällen är inte längre en självklarhet,jag sitter helt enkelt ofta uppe för länge och är därmed alldeles för trött! När jag börjar skriva går ögonen verkligen i kors!X!
Helgen blev ju väldigt lugn,jag var mest ensam hemma eftersom de andra var ute på olika håll. Men jag trivs ju med att vara själv så det var inga problem. Det enda är ju oron (mest från andra!) att jag ska ramla så illa att jag skadar mig,inte kan ta mig upp osv... Eller att jag ska sätta i halsen och inte klara det.
Jag har märkt av ytterligare några försämringar på sistone. Det är inga stora omvälvande skillnader men det är ändå sånt som JAG känner av och som påverkar mig negativt. Mest negativt är ju ändå känslan av att nu har jag blivit ännu sämre... Men som sagt; det påverkar inte mitt allmäntillstånd och jag kan leva med det så det är egentligen ingenting att tala om. Det är bara den där känslan...
Kroppen känns tung och sliten idag. Trots att jag ligger kvar i sängen! Jag tror jag vet varför☺️ Jag stod och böjde mig ner och rensade upp lite ogräs och "bös" mellan några stenar igår. Max 5 minuter!! Jag har gått och sett de där gröna bladen sticka upp mitt bland stenarna ett tag men inte brytt mig om dem. Och nu hade det lagt sig torrt gräs efter gräsklippningen bland stenarna så jag skulle bara pilla bort det och då blev jag stående där! Typiskt mig!! Jsg kunde inte sluta förrän allt var borta! Nästan allt i alla fall...
Detta är ju en sån där grej som är så typiskt,säkert inte bara för mig. Man "ska bara"...och helt plötsligt så har man gjort för mycket!! 
Att stå lite böjd sådär var väl inte jätteskönt men som sagt; jag "skulle ju bara..." och helt plötsligt hade jag stått sådär i några minuter och så skulle jag resa mig och då kände jag ju hur dum i huvudet jag varit!!
Att jag aldrig lär mig...
Jag börjar bli trött på att behöva lida för varenda liten grej jag gör utöver det vanliga. 
Jag är förresten trött på det mesta just nu. Jag är inne i nån negativ känsla som inte vill ge med sig. Allt känns trist och liksom likgiltigt... Jag orkar inte bry mig. Hittar ingen mening.
Därför känns de här små motgångara som att bestiga ett berg ungefär!!
Ska jag aldrig bli glad igen..?

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela