AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Jag gör INGENTING!!

Publicerad 2014-03-31 22:47:59 i Allmänt,

Jag gör verkligen INGENTING!!!! O det är sä jäkla skönt!! Totalt kravlöst!! Jag bara ÄR!! Det är så härligt o så avkopplande så att det nästan skrämmer mej!! Tänk om jag håller på att bli en latmask!!! Det vill jag verkligen inte!!! Men att få tillåta mej själv att ha det så här är ett mycket atirt steg för mej!! För bara ett halvår sen så kunde jag inte föreställa mej att jag skulle kunna njuta av att inte göra nåt-utan att få dåligt samvete.
Men jag tycker själv att det är helt ok att jag inte gör nåt!!
Vilket framsteg! Tror att min psykolog skulle vara stolt över mej😉
Jag vill inte åka hem.
Jag sa det t sambon innan ikväll. Men efteråt fick jag dåligt samvete. Det lät ju precis som om jag inte ville åka hem t HONOM!! Det var ju inte meningen. 
Jag vill ju bara stanna här o må väl i lugn o ro...
Men förhoppningsvis så kommer jag hem med en massa ny härlig energi o är på bättre humör än på länge😃
Då vill nog både sambon o barnen att jag ska åka iväg lite oftare,hihihi.
För det första får de lugn,ro o tjatfritt några dar o för det andra kommer jag hem o är så glad o pigg att jag inte tjatar hål i huvet på dom så fort jag kommer innanför dörren😉
Jag har faktiskt gjort TVÅ saker idag kom jag på!! Jag vill  ju inte ljuga!!
1) jag har suttit o sovit i en solstol m täcke o filtar runt mej o solen som värmt mitt vinterbleka ansikte!!☀☀☀
2) jag har tecknat!!! Så kul!! Kunde inte sluta förrän det blev alldeles för mörkt!!! Vi har lite dåligt m bra beltsning här i stugan..tyvärr..
Men ååå va roligt det är!!
Vet inte varför jag har så svårt för att ta mej tid att teckna när jag är hemma...?
Eller förresten,det vet jag nog...;
Jag TAR mej inte TID!! Så fort jag kommer på att jag vill sätta mej o teckna så ser jag nåt som jag BORDE göra först-innan mitt samvete tillåter mej att sitta o göra nåt så onödigt som att teckna!! Det är lite tråkigt att det är så.... Sist jag hade varit här så bestämde jag mej för att lägga in en stunds tecknande på "schemat" som rullar i mitt huvud hela tiden-men nej!! Det har inte blivit av än...
Nu är jag så trött att ögonen faller ihop!! Godnatt💤💤💤💤💤💤💤💤💤💤💤

Nyvaken

Publicerad 2014-03-31 08:08:45 i Allmänt,

Vaknade för en liten stund sen,känner mej utvilad. Måste sovit jättegott inatt. Nu har jag rullat upp o ligger o tittar ut på en klarblå himmel. Solen skiner men det är lite kyligt,det ser ut som om det är lite frost.
Jag känner mej lugn. Inte stressad över huvud taget. Det är en härlig känsla som jag inte är bortskämd med. Jag känner inte att jag vare sej borde eller måste göra nånting. Jag FÅR ligga här o njuta av morgonen. 
Så här borde fler få ha det. Vi stressar ju ihjäl oss med alla våra måsten o krav på oss själva.
Hade jag inte blivit sjuk så hade jag säkert varit den mest stressade utav oss!! Jag höll på att bli galen för ett år sen!! Jag sprang runt runt o gloömde t.o.m  bort att andas!!
Det är nu ett år sen jag föll ihop på jobbet. Det har gått ett år utav mitt liv där jag mått sämre än nånsin. Både fysiskt o psykiskt.
Det är först NU,ett år senare som jag börjar acceptera att jag aldrig kommer att bli frisk o att jag måste lära mej att leva på ett nytt o annorlunda vis. Det finns fortfarande stunder där jag faller tillbaka till mitt gamla,stressade jag. Men de stunderna kommer alltmer sällan.
Som jag skrev innan-det här senaste året har varit mitt livs värsta!! Sjukdomen,oron,mamma.... Men nu tror jag att det håller på att sakta men säkert vända. Åtminstone hoppas jag det.
Så tar jag mej några dagars "ledigt" o njuter av lugnet o ensamheten o laddar mina batterier återigen!!
Så orkar jag förhoppningsvis med vardagen igen när jag kommer hem.
Att leva med ibm är nånting som tar tid att lära sej-men jag är på god väg tycker jag.

Söndag kväll

Publicerad 2014-03-30 23:42:51 i Allmänt,

Så har helgen gått...alldeles för fort som vanligt. Men jag förlänger helgen genom att stanna kvar i stugan. Lars åkte hem i eftermiddags. Jag kände att jag egentligen BORDE följt m hem... Ena dottern har legat sjuk hela helgen,jag har riktigt dåligt samvete för att jag åkt ifrån henne(dom!) Känner mej som en värdelös mamma som atruntar i sina barn o bara bryr sej om sig själv... Samtidigt så har ju "alla andra" rätt när de säger att jag inte kan göra henne friskare bara genom min närvaro. Döttrarna håller på att bli "stora" o har inte längre samma "mammabehov" som de tidigare haft.. Det är nog svårast för MEJ att acceptera..
Så istället för att åka hem o pyssla om mina "små" döttrar stannar jag kvar i stugan o tänker bara på mej själv😃
Jag kan nästan göra det utan att få sådär dåligt samvete som jag brukar. För jag VET ju att jag mår så himla mkt bättre här nere än jag gör därhemma. Jag unnar mej detta😃o förhoppningsvis så har även resten av familjen nytta utav en piggare o gladare mamma Ursula när jag kommer hem.
Vädret har varit jätteskönt den här helgen. Känt en aning vår i luften. Solen har skinit o det har varit så härligt☀
Igår,lördags,åkte vi iväg o köpte nya altanmöbler. Det var på tiden!! Hela förra sommaren satt vi kring ett fult,blått plastmöblemang!!! Usch,det var gräsligt!! 
Igår hittade vi ett stort bord m smart iläggsskiva o 6 ställbara stolar. Det blev verkligen jättebra! Är såå himla nöjd😃
Idag var jag o köpte lite blommor som jag planterade i krukor o fat🌺
Det här var lite "lagom" mkt jobb för mej under en helg. Det var inte jättefysiskt så jag slipper ha ont el känna mej överansträngd.
Samtidigt så ser man resultat utav det vi gjort så jag känner mej väldigt nöjd med helgen.
Nu måste jag sova-är jättetrött💤💤godnatt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela