AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Vardag. På riktigt...

Publicerad 2016-09-30 07:28:01 i Allmänt,

Ja då har jag sovit och vaknat i min egen säng. Det är ju också skönt... Även om jag sovit förbaskat skönt i det där rummet som jag sovit i sååå många gånger i min ungdom.
Jag försöker smälta alla mina upplevelser och alla mina möten med vänner och släktingar från förr. Det är mycket att ta in och det är många känslor som virvlar runt inom mig. På ett positivt sätt.
Kroppen är otroligt sliten och trött,öm och lite stel. Kanske mår den bättre om jag går upp och rör på mig. Jag ska strax gå upp...
Jag ska till logopeden idag. Jag fick ju med mig en liten mackapär hem sist som jag ska träna mina läppmuskler med. Den glömde ju jag här hemma.... Så jag har inte tränat nåt denna veckan😬pinsamt!!
Men det får bli skärpning på alla plan nu! Jag har haft en veckas semester ifrån vardagen och nu är det dags att komma in i rutinerna igen.
På gott och ont...
Men det är ju skönt att det är fredag👍🏼
Nähä,om jag skulle ta och gå upp och spruta i mig lite mat och sen försöka göra lite nytta här hemma.
Vardag....

Hemma igen!!

Publicerad 2016-09-29 22:43:33 i Allmänt,

Så är jag då hemma efter några fantastiska dagar på ostkusten. Dagar som gjort mig både trött OCH gett mig en massa energi. Märkligt... Men så har det verkligen varit. Rent fysiskt har det varit otroligt jobbigt emellanåt. Det har ju varit mycket stillasittande och mycket bilkörning. Det tar på krafterna samt påverkar musklerna på ett mindre bra sätt (för att uttrycka mig milt)
Men alla dessa möten med släkt och vänner från förr har gett mig energikickar utan dess like! Den glädje och lycka jag känt pga dessa möten går inte att jämföra med nånting annat. Det har varit helt fantastiskt.
Men nu är det över och jag är hemma i vardagen igen.
Och det har ju sina fördelar!
Jag gillar ju vardagar med sina bestämda rutiner och allt det här "vanliga".
Jag tror att vi behöver både och.
Vardag OCH fest.
Men ikväll är jag otroligt sliten. Trött och lite stel och öm i kroppen. Bilkörning är inte det bästa för min kropp... Att sitta så mycket och dessutom mest använda det svaga,högra "gasbenet" är nånting som känns. Även om jag använt alla tillbehör för förenkling man kan tänka sig...
Men skit samma!!
Jag är så glad och nöjd över att jag äntligen "gjorde det"!! Och att det blev så lyckat!! Tänk att jag fick träffa såpass många av mina barndomskamrater💞

Kusinträff!

Publicerad 2016-09-28 22:38:48 i Allmänt,

Idag har jag träffat mina båda kusiner; Pia och Lisa. De bor i Kalmar båda två så min moster och hennes man tog med mig dit idag. Det var jätteroligt att sitta och umgås med dem några timmar! Tiden gick alldeles för fort bara!
För mig som bor en bit ifrån mina rötter och min släkt så betyder sånt här så oerhört mycket! Att få känna att jag tillhör en släkt,en gemenskap,ett sammanhang liksom... Det känner jag tydligt när jag får träffa min käraste och närmaste släktingar (förutom barnen!! Förstås!)
Men imorgon reser jag hem igen...
Jag har ju ändå fått några fantastiska dagar med många möten och återseenden! Det har ju bara varit så himla lyckat alltså!! Jag är nöjd😃
Jag har dock ett möte kvar😊
Imorgon förmiddag ska jag träffa ytterligare en kär gammal vän som jag och hela familjen umgåtts med väldigt mycket förr. Det ska bli jätteskoj.
Sen blir det hemfärd.
Det kan nog bli fysiskt jobbigt men jag räknar med att ta god tid på mig och stanna så fort jag känner att jag behöver det. Det kommer att bli bra.
Men det är nog bäst att jag sover ordentligt först😴
Godnatt.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela