AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

I stugan!!

Publicerad 2016-10-31 22:47:56 i Allmänt,

Jodå,vi åkte ner till stugan ikväll jag och Alma. Det känns jättebra och skönt att vara här! Verkligen.
Men... Att köra 10-11 mil själv är faktiskt inte så lätt längre. Och jag får problem efteråt. Nu... Jag har riktigt ont i mitt ben. Jag har spänt det och jag har vilat hela min tyngd på det när jag satt och körde bilen hit. Det är verkligen inget bra för mig och mina svaga muskler. Undrar hur länge till jag kommer att klara av att göra det..? Usch,jag vill inte tänka på det. Jag fasar ju för att den tiden kommer. Och den kan nog komma ganska snart...
Visserligen var Alma med och hon kunde ju ha övningskört. Men hon känner sig lite för osäker på det än. Dessutom var det kolsvart ute och det regnade. Sikten var riktigt dålig. Så det var nog lika bra att jag körde trots allt.
Men,det får jag lida för nu. Jag har jätteont i låret,knävecket,skinkan och lite uppåt ryggen... Måtte det gå över när jag fått sova lite. Det ska bli skönt art vakna här i stugan☺️

Lite sent...

Publicerad 2016-10-30 23:39:13 i Allmänt,

Fortsätter på temat "vintertid"/"normaltid" Jag tycker ju att jag borde vara extra trött ikväll eftersom jag vaknade så tidigt och nu skulle ju klockan vara 00:30 istället för 23:30... Men nädå! Jag är nästan piggare än vanligt. Helmysko!!
Nog om tid!!
Idag har jag haft riktigt ont i benet. Det värker och det pulserar. Och jag som ska köra bil ända till Halmstad imorgon kväll. Tror jag... Alma jobbar till 19 och vi sa att vi nog åker direkt till stugan efter det.
Annars väntar vi till tisdag morgon. Men det är ju skönt att vakna i stugan😊 Då får vi hela den dagen där liksom.
Vi får se hur det blir. Jag tänker att dagsformen får avgöra lite också.
Ser fram emot några dagar vid havet.
Det ska bli skönt.
Nej,jag orkar inte skriva mer... Måste sova. Godnatt.

Vintertid.

Publicerad 2016-10-30 06:12:47 i Allmänt,

Usch vilket hemskt ord!!?! Egentligen heter det väl "normaltid"...? Men efter sommar kommer ju vinter så...
Jag vaknade mycket konstigt idag. Jag tog fram mobilen för att kolla klockan; 6:47 och så läste jag rubrikerna på Aftonbladet. Där stod nåt om olycka i jaktstuga i Gislaved...hm... Jag slumrade till igen och nästa gång var jag lite mer vaken. Kollade på mobilen igen; då var den 5:43 och enligt Aftonbladet hade det inte hänt nån olycka i Gislaved. Så märkligt att man kan "drömma" så...det var ju så verkligt... Jag drömde alltså att jag vaknade... Men sov vidare...hm... Konstigt!!!
Nu är jag dock klarvaken!! Och klockan är bara 06. Fast egentligen är den ju 05... Enligt sommartiden,som vi levt i över ett halvår.
Det där kan jag nog trassla in mig i ordentligt om jag inte slutar NU.😊
Jag känner mig ganska pigg och utvilad trots att jag inte sovit särskilt länge.
Fast jag är trött också... Vore skönt att sova några timmar till.
Mina svaga muskler skulle nog behöva mer vila. De känns extra svaga idag och det känns som att det vore skönt att stanna i sängen hela dan!! Men det kan jag ju inte... Samvetet skulle ta över!!
Men jag ska blunda lite till. Kanske t.o.m slumra lite innan jag "får" gå upp.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela