AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Det blev bra👍🏼

Publicerad 2016-04-30 23:37:56 i Allmänt,

Så är det då över!! Vårt lilla uppträde på Lindas 50-årsfest! Åååå vad lyckat det blev! Åååå vad roligt det var!!
Jag åkte ut till stället där de hade festen och blev liksom lite insmugglad. "Gömde" mig bakom en dörr och stannade där och lyssnade på Catarinas tal till hennes allra allra närmaste vän Linda💕Det var ett sånt fint tal från en vän till en annan vän💕Jag hade lite svårt att hålla tillbaka tårarna!!
Till slut berättade Catarina om mimgruppen de båda varit med i från mellanstadiet och så berättade hon att hon lyckats få dit den tredje i vår lilla grupp-mig! Jag klev fram och blev presenterad och sen gick vi tre - The Lurc's - undan lite för att byta om och prata ihop oss lite om vårt "framträdande"☺️Linda var självklart med på noterna direkt! Nånting annat hade vi inte räknat med😉
Under alla de år som vi höll på med Lurcarna så bytte vi ju repertoar flera gånger men en låt fick vara med i stort sett vid varje uppsättning. Det var alltid den vi avslutade varje föreställning med-Inte mod! en svensk version av den gamla klassikern "In The mood"! Med en fyndig text som sjungs av bl.a Lena Nyman o Monica Zetterlund i nån gammal föreställning från 70-talet. 
Det är ju konstigt vad hjärnan sparar på mycket!! Texten på den här låten har etsat sig fast i både min och de andras hjärna så vi kom snabbt in i den. Vi kom t.o.m ihåg vissa rörelser!!
Jag och Catarina hade ju pratat ihop oss om en någorlunda enhetlig klädsel och fixade det till Linda också. Så när vi gick undan för att byta om pratade vi bara ihop oss lite om rörelserna o sånt! Sen var det bara att köra!!
Självklart var det jätteläskigt!
Det var många år sen jag utsatte mig för nånting sånt här!! Men det gick rätt bra och faktum är att gästerna också verkade gilla det.
Men självklart kändes det läskigt!! Osäkert och lite obehagligt.
Och lite kul☺️
Nej nu måste jsg sova💩Godnatt😘

Lite nervös!

Publicerad 2016-04-30 12:26:32 i Allmänt,

Jag har fällt många tårar idag! Inte för att jag varit ledsen utan för att jag känt en glädje och en värme inom mig som fyllt hela mig med känslor som bara vill svälla över!! Då får de åka med tårarna ut ur min kropp!
Den här vännen från förr,min kära goda vän som jag upplevt så mycket tillsammans med,hon har hört av sig mer och vi har skrivit lite till varandra. Jag vet och känner att det kommer att bli mycket mer😊vi har äntligen hittat varandra efter över 30 år. Det känns så stort! Det ger mig rysningar över hela kroppen och det får mina ögon att rinna över. 
Jag önskar så att mamma hade fått uppleva detta! Hon grubblade så mycket på min vän... Tänk om hon fått veta att vi idag hittat varandra💕
Mamma hade blivit så glad😃och lycklig. 
Själv försöker jag ladda inför den stora kvällen!! Det är dags för come back!! Ojojojoj!! 
Jag är lite nervös...
Men egentligen är jag mest nervös över hur jag ska hitta dit och så är jag orolig att födelsedagsbarnet läst min blogg den senaste veckan... Att Jag kommer ikväll och att vi har förberett detta lilla uppträde är ju en överraskning för henne!! Jag trodde väl inte att hon läser min blogg så jag tänkte inte ens tanken att hon ev skulle kunnat läst vad jag skrivit! Men enligt den tredje medlemmen (som läser detta!) så gör även födelsedagsbarnet det...☺️oooops!!
Jag glömmer ju bort att folk läser det jag skriver... När jag skriver tänker jag ju mest på att det är för min egen skull... Men förhoppningsvis har hon haft så mycket att göra denna veckan så hon har inte hunnit läsa detta☺️
Hursomhelst så ska det bli roligt att göra detta! Både för Hennes skull men även för allas vår skull😊
Bara att träffas alla tre är ju jätteskoj!
Men så kommer tanken...: "jag ska uppträda!!!"😱för massa folk jag inte känner!!! HJÄLP!
Jag är inte riktigt den som vill stå i centrum och synas. Längre...😉
När jag var yngre brydde jag mig inte ett dugg om sånt! Men nu är det lite obehagligt...

Lite nostalgisk ikväll.

Publicerad 2016-04-30 00:27:55 i Allmänt,

Just nu så blir jag ständigt påmind om gamla tider. Av ren slump. Men det är så härligt. Jag är väldigt nostalgisk av mig och gläds många gånger mer åt sånt som varit än sånt som sker just nu. Det är en sån varm glädje när det handlar om gamla tider. En sån där glädje som går ända in i hjärtat❤️
Jag har nyss skrivit ett mail till en gammal klasskamrat,bara tanken på det gör mig varm i hjärtat och lyckligt lottad som har kontakt med så många fina vänner från min barn-och ungdomstid. Det är genom kontakten med mina gamla barn-o ungdomsvänner som jag känner mig sådär extra varm och glad. Det ger mig så mycket.
Där måste jag säga att Facebook är fantastiskt. Jag var ju länge motståndare till att gå med där. Mest över att jag känner mig själv och visste att jag skulle tycka att det är så roligt att hitta och återuppta kontakten med gamla vänner så jag skulle bli jättestressad över att hinna med allt!
Men så fick jag denna förbaskade sjukdom,fick sluta jobba och numera är jag mer eller mindre folkskygg! Men DÄR fyller Facebook en väldigt bra funktion! DÄR är jag fortfarande social👍🏼
Och nu när jag inte längre jobbar och nu när mina krav på mig själv inte längre är så skyhöga,nu kan jag engegera mig i vad som händer på Facebook! Utan att det stressar ihjäl mig!
Nu är Facebook mitt sällskap!
Mitt sociala nätverk!
Och där har jag hittat sååå många vänner från förr och det är så fantastiskt roligt! Det förgyller mitt annars så tråkiga liv! För gamla vänner,barndomsvänner det är nånting alldeles extra det❤️
Och idag hände nånting fantastiskt roligt!
En riktigt riktigt god vän från högstadiet skickade en vänförfrågan till mig!
Vi hade ett väldigt särskilt och speciellt band mellan oss när vi var 13-14 år. Vi delade allt. Bodde hos varann. Hon var med oss på semester. Ja det var en vänskap som var lite utöver de vanliga! När vi började gymnasiet hade vi glidit iväg åt olika håll och var inte längre lika tajta. Men vi var självklart lika goda vänner,dock inte lika intensivt. Dessutom flyttade hon iväg en bra bit härifrån. Så våra vägar skildes och kontakten bröts mer eller mindre helt. Vi fick nya liv på varsitt håll.
Men hon har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta❤️och hon hade det även i mina föräldrars hjärtan. Min mamma frågade ofta om jag visste nånting. Hade hört nånting. Hon grubblade mycket över hur det hade gått för henne. Ja,hon var en väldigt speciell tjej som satte avtryck i oss alla i min familj. Det har nog inte gått en vecka under alla dessa år som jag inte tänkt på henne i nåt sammanhang! Ni vet...man känner en doft,hör en sång eller ser nån liten grej-då är minnet där för en liten stund😊
Men så idag kom det då en vän-förfrågan ifrån någon som precis nyss gått med på Facebook. Hennes namn stämde inte med det jag kallar henne. Men så fort jag såg profilen så föll poletten ner! Klart det var hon!!
Helt fantastiskt! Jag är så himla glad att hon hittade mig. 
Vilken dag😃
Jag skriver mer imon...
Godnatt.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela