AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det kÀnns att leva med en obotlig sjukdom.

Ännu ingen katastrofđŸ‘đŸŒ

Publicerad 2018-09-27 22:54:26 i AllmÀnt,

Jag har inte blivit sÀmre! Tack o lov! Jag hittade inga plÄster,jag antar att de ligger kvar nere i stugan. Men jag stack till Apoteket och hÀmtade ut tvÄ nya paket. TÀnkte att det Àr lika bra att ha hemma. Blev lite förvÄnad nÀr jag skulle betala,nÀstan 600 spÀnn. Ooops! Tur att de hjÀlper för det priset.
PlÄstrena heter "Scopoderm" och Àr egentligen ett plÄster mot Äksjuka. Men i mitt fall Àr det biverkningen jag Àr ute efter; salivbildningen minskar nÀmligen och med tanke pÄ hur svÄrt jag har att svÀlja min saliv nÀr den blir seg och slemmig i samband med förkylning sÄ var det hög tid att sÀtta dit ett plÄster bakom örat idag.
Jag har inte mer ont i halsen idag Àn igÄr. Men det har inte gÄtt över. Jag Àr inte lika hÀngig och utslagen men heller inte pigg. Hela kroppen kÀnns matt och seg och jag svettas vid minsta anstrÀngning. (och det tror jag inte beror pÄ kÀrringasvall just nu)
Jag Ă„kte till apoteket i Anderstorp pĂ„ förmiddagen men de hade inte mina plĂ„ster i lager sĂ„ jag blev tvungen att Ă„ka till Gislaved istĂ€llet. Men det vĂ€ntade jag med tills efter lunch dĂ„ Ă€ndĂ„ Alma skulle bli hĂ€mtad vid busshĂ„llsplatsen i just Gislaved. Hon har ledigt nĂ„gra dagar och Ă„kte hem för att umgĂ„s lite med oss och sitt gamla tjejgĂ€ng. 
Jag passade Ă€ven pĂ„ att gĂ„ in pĂ„ Colorama för att se ifall de hade en viss slags penna som jag kommit fram till att jag vill testa. Den kallas "brush pen" och Ă€r som en tuschpenna som man kan anvĂ€nda lite som akvarellfĂ€rg. 
Gissa om jag blev glad nÀr de hade sÄna!! Jag köpte fyra olika fÀrger och sen skyndade vi oss hem sÄ att jag kunde testa!!
Jag plockade fram mina mĂ„largrejer och sen var jag fast nĂ„gra timmar!! TyvĂ€rr FÖÖÖÖR lĂ€ngeâ˜č
NÀr jag hittar nÄnting sÄnt dÀr skoj sÄ Àr det som att tid,rum och kÀnsel försvinner för mig!! Jag kan inte sluta!! ..."bara lite till....."
Jag vet inte ifall jag tyckte att det var riktigt sĂ„ skoj som jag hoppats pĂ„ att anvĂ€nda en brush pen. Men jag mĂ„ste nog öva för att hitta den rĂ€tta tekniken. DĂ€remot mĂ„lade jag i vanlig akvarell. Jag kĂ€nner mig sĂ„ galet nöjd med bilden jag hĂ„ller pĂ„ med!! OM jag Ă€r lika nöjd nĂ€r den Ă€r klar ska jag rama in den och ge den till Ebba och hennes pojkvĂ€n. 
Och kanske kanske vÄgar jag visa upp den hÀr nÀr den Àr klar.
Men nu Ă€r det dags att slĂ€cka. Ska bli skönt att sova. Är sĂ„ tacksam att jag inte mĂ„r sĂ„ dĂ„ligt som jag var rĂ€dd att jag skulle göra. Kanske motade jag fan i dörren den hĂ€r gĂ„ngenđŸ‘č

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela