AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Vila vila och åter vila...

Publicerad 2018-09-30 22:56:56 i Allmänt,

Ja det är vad jag sysslat med idag; Vila!
Jag antar att jag behövde det. Min kropp är inte på topp. Förutom de vanliga krämporna så har jag fått fullt av blåsor i min mun. Eller blåsor...jag vet inte... Min tunga känns svullen och det svider konstant ungefär som när man bränt sig på varm chokladmjölk. Innanför tänderna uppe i gommen känns det som att jag blivit skinnflådd. (kanske påverkar detta mitt tal också...? Det kanske inte "bara" beror på att mina läppar har tappat spänsten...)
Dessutom så har jag fått kliande utslag. Det sitter två i min panna,det ser ut som att jag håller på att få horn. Jag har nåt precis under ögat. Några på min axel,i nacken mm mm...
Jag tror helt enkelt att jag är lite nedsatt i hela kroppen,är mottaglig för alla slags bassilusker och drar dem väl till mig på nåt mystiskt sätt.
Så idag tycker jag att jag gjort alldeles rätt i att tillbringat större delen av denna söndag i min säng. Och eftersom jag så lämpligt har min säng i vårt matrum så har jag ju ändå kunnat ligga här och äta och umgås med min älskade familj när de har ätit. Det är ju så mysigt. Älskar familjemiddagar med mycket skratt och prat!! 
Men som vanligt saknades några... Varken Ebba eller Victor var här. Det är verkligen omöjligt att samla dem alla...
Men jag har även legat i min säng när alla de andra varit på andra platser i huset och "gjort sitt". Och då har jag tecknat! Att teckna är ju den enklaste formen av kreativitet. Allt man behöver är ett block och en penna. Man kan ligga,sitta eller stå utan att nån färg börjar rinna eller tar slut för att man håller t.ex tuschpennan uppochner.
Så jag har skissat meningslösa bilder i enbart blyerts. Dock olika slags blyerts. Jag har en hel låda med blyertspennor i olika hårdheter. På det viset kan man trolla med många nyanser av grått.

(null)

(null)

Jag kallar dem "Fifty shades of grey"😉hihi.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela