AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det kÀnns att leva med en obotlig sjukdom.

Lite dĂ„ligt men mest bra😊

Publicerad 2018-11-07 23:23:35 i AllmÀnt,

Dagen idag kĂ€ndes som vanligt fram tills i eftermiddags. NĂ€r jag hade haft min lĂ„nga mat-och vilopaus efter lunch kĂ€nde jag att jag behövde dammsuga av hĂ€r lite. Jag vet att det brukar kunna bli jobbigt men det behövdes verkligen. Och faktum Ă€r att det kĂ€nns inte helt ok att gĂ„ hemma en hel dag och sen be Lars att börja dammsuga nĂ€r han kommer hem! Efter 8-10 timmars arbete... Nej det Ă€r inte rĂ€ttvist tycker jag.
Jag hade lite ont ont i huvudet redan innan men under sjĂ€lva dammsugningen blev det vĂ€rre och vĂ€rre. Det kĂ€ndes som en fotboll ville sprĂ€nga sig ut ur mitt huvud... Samtidigt sĂ„ blev andningen allt jobbigare. Jag orkade inte ta djupa andetag,jag liksom kippade efter luft...
Det slutade med att jag fick slÀnga mig pÄ sÀngen. FÄ i mig en tablett och sen bara ligga sÄ stilla som möjligt tills andningen började komma ifatt sig igen och huvudvÀrken avtog. Jag lÄg kvar en stund efter att det lugnat ner sig,jag ville kÀnna att det verkligen var ok,innan jag tog tag i kvÀllsmaten. Jag hade förberett det mesta och sÄ kom sonhustrun till undsÀttning och fixade till det mesta. Jag fick Àven en liten utskÀllning av henne dÄ hon tyckte att jag inte ska hÄlla pÄ med sÄnt som dammsugning t.ex. Jag fick lova att sÀga till henne att jag behöver hjÀlp nÀsta gÄng.
Men det Àr inte lÀtt att be andra om hjÀlp med sÄnt...
Fast Ä andra sidan sÄ förstÄr jag ju att jag mÄste. Det Àr verkligen inte roligt att mÄ som jag gjorde dÀr en stund.
Vi Ät tillsammans nÀr mÀnnen kom hem frÄn jobbet. Sen förflyttade jag mig till soffan dÀr jag tillbringat resten av kvÀllen. Disken och köket tog de andra hand om.
Under min lÄnga lunchpaus idag tog jag mig Àven tid att testa mina coola pennor som blir som akvareller..."watercolurpencils" heter de.
Jag kan anvĂ€nda dem nĂ€r jag ligger i min sĂ€ng och hissar upp ryggstödet samt lutar mitt rullbord. Sen ritar jag med dem pĂ„ samma sĂ€tt som mina fĂ€rgade blyertspennor. Och nĂ€r jag Ă€r klar med antingen bara ett visst fĂ€lt eller hela bilden sĂ„ doppar jag en pensel i vatten och "mĂ„lar" med vattnet. Det var jĂ€tteroligt!!
Jag har som sagt inte testat dem ordentligt innan,bara googlat och kollat youtube. Samt skissat lite men inte riktigt hajat det dÀr med penseln... Men nu nÀr jag fattat grejen sÄ upptÀckte jag hur otroligt hÀftigt och roligt det var!!
Nu har jag massa nya idéer!
Detta Àr mitt "test"

(null)

Nu nÀr jag har ett litet hum om hur man gör sÄ ser jag fram emot fler tillfÀllen med detta nya och skojiga!
och det bÀsta av allt:
Det funkar att göra det liggande i sĂ€ngenđŸ‘đŸŒ

Kommentarer

Kommentera inlÀgget hÀr
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela