AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Tupplur😴

Publicerad 2017-01-31 22:44:38 i Allmänt,

Jag somnade gott efter förra inlägget. Men jag vet inte hur långe jag sov. Jag vet bara att jag vaknade av ett ryck som kom sig av att all saliv hade samlats i övre delen av min strupe och täppte till där rejält! Jag fick ingen luft!! Trots att jag hade huvudändan på sängen lite upphöjd... Jag fick kravla mig upp ur sängen,det är alltid ett bekymmer,för att komma upp i stående,rätt upp och ner. Först då så lossnade krampen i strupen!

Därefter halvsatt jag upp och vilade en stund.
Samma sak har hänt mig några gånger till ikväll. Jag tog (igen!! mitt pucko!!) en ostskiva i munnen-tvärstopp!! Jag låg i soffan och "åt" när saliven plötsligt blev liggande kvar i strupen efter ytterligare en kramp! Sådär har det varit sen... jag är förkyld,har svårt att svälja och är riktigt trött,då blir det såhär. Jag får försöka vänja mig vid det,acceptera det och börja gilla läget!
Men visst är det jobbigt.
Det känns lite sisådär att ligga här i min säng och klockan är mycket. Jag borde sova. Men vågar jag...?

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela