AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Trix o fix

Publicerad 2016-08-31 23:26:31 i Allmänt,

Ja,då har jag testat att äta med den "nya" peggen. Hm...jag vet inte vad jag ska tycka. Det är ju inte bara smidigt och positivt.
1) det är lite pyssel med att sätta dit slangen,skruva och knipsa...
2) sprutan är betydligt mindre så jag måste hålla på att fylla på den hela tiden.
Hm...trodde jag hade fler punkter...men kommer inte på fler just nu.
Det här pysslandet och trixandet med slangen och låset mm är faktiskt inte jättesmidigt för mig med mina svaga och ibland obrukbara muskler i vänsterhanden...
En kvinna med en liknande diagnos brukar skriva och muntra upp mig med hejarop och framförallt tips. Hon skrev idag (läs kommentaren i gårdagens inlägg) att man kan ha typ en droppställning. Då skulle jag ju slippa det här med sprutan. Det kanske vore ett alternativ när jag ändå är hemma..? Jag kan ju ha sprutor med mig när jag ska åka nånstans.
Hm,ja jag får fundera på detta.
Men visst är det skönt att slippa slangen!! Det känns nästan konstigt att kunna stoppa ner linnet i byxorna utan att hålla på och trixa med slangen för att den inte ska komma i kläm eller nåt. Jag känner mig "fri" på nåt konstigt sätt😊

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela