AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Normaltemp igen.

Publicerad 2015-11-30 21:57:08 i Allmänt,

Efter en stunds vila och ganska mycket vatten så mådde jag bättre. Men det var slutstädat för idag. Det finns ju ingen anledning att stressa med det om det påverkar hälsan. Jag tar istället nya tag imorgon.
Jag tog en näringsdryck till kvällsmat,jag var egentligen inte särskilt hungrig men jag tog den i liksom "förebyggande". Det är nånting konstigt med de där dryckerna. De är liksom "kletiga"...antagligen av det där onödiga sötningsmedlet. Varför måste de vara så vansinnigt söta??? 
På sistone har jag märkt att det där söta och kletiga stannar kvar i min mun,i min strupe och t.o.m i kinderna! Jag kan inte svälja ner det. Det blir geggigt i munnen och det stannar där!! Att skölja munnen med bubbelvatten funkar någotsånär... Men allt försvinner inte.
Jag kan hålla på och kämpa med att svälja ner resterna i över 1 timme efter jag druckit dem. Det bildas liksom ett geggigt skum i svalget och upp i munnen😖 Jag måste harkla mig och spotta mycket.
Då är det knappast värt att trycka i mig en sån! 
Nej fy sjutton vad jag är trött på det här! Måtte jag få en kallelse för att sätta in peggen SNART!!
Ikväll fick jag böckerna jag beställt av en väns dotter som säljer jultidningar. Jag har köpt Konspiration Olof Palme. En bok om konspirationsteorier i samband med mordet på honom.
Jag Älskar konspirationsteorier!!!
Det ska bli intressant att börja läsa den. Tyvärr är den inbunden och därmed ganska tung. Jag kommer inte att orka hålla i den när jag läser. Så jag ska prova mig fram och se vad som funkar bäst; att bulla upp med kuddar och lägga boken mot dem och ligga på sidan och läsa. Eller att använda mitt ställbara sängbord,OCH min ställbara huvudända av min madrass.
Jag älskar att läsa eller lyssna på t.ex deckare men jag väljer ännu hellre nånting med verklighetsanknytning. Jag ser hellre en bra dokumentär än en dramaserie t.ex. Så nu ska det bli spännande att se om det kommer fram några spännande "sanningar" om mordet på Olof Palme👍🏼

Kommentarer

Postat av: Anita

Publicerad 2015-11-30 23:40:53

Hej! Du vet väl att du kan låna/ladda ner ljudböcker på biblioteket. Jag somnar så lätt när jag lyssnar😴😳. Kan tyvärr inte läsa längre pga gråstarr. Det finns bokstöd som hjälpmedel till tunga böcker.
Bokrekomendation: Elisabeth Nemert. Hon har en hemsida, där kan du läsa mer om henne.
Här hemma blev det lite advent idag. Fortsätter imorgon mellan prover och sjukhusbesök. Sov gott

Svar: Hej. Jodå,jag lyssnar gärna på böcker men ännu hellre på dokumentärer. När jag går o lägger mig brukar jag lyssna på P3 Dokumentär-det är jättespännande! Men!! Jag somnar också direkt nästan! Så då får jag fortsätta lyssna kvällen därpå-en dokumentär kan ta flera kvällar!! Att lyssna när man lägger sig är ju som att någon läser en godnattsaga😊och det är ganska skönt.
Anledningen till att jag köpte en inbunden bok nu var ju att jag ville köpa nånting av den lilla tjejen som sålde jultidningar. Jag bullade upp boken på kuddar och läste en bit igårkväll. Men blev jättetrött av det också😴
Ja,idag ska jag också fortsätta med lite adventspyssel. Ha det gott Anita. Kram.
Ursula Rollbert

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela