AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Ordning och reda...? Svammel...

Publicerad 2018-05-18 00:00:39 i Allmänt,

Ja då har jsg avslöjat min romantiska sida😉 och då menar jag inte romantik som i kärlek och romans. Men jag ser på förra sekelskiftet med ett rosa skimmer framför ögonen. Det är nåt med litteraturen,konsten och livsstilen som tilltalar mig. Historierna om Strindberg. Anders Zorn. Och massa andra...
Men idag när jag gick runt här och städade lite. Packade lite. Planerade. Så kom jag att tänka på den där tiden. Har ju sett filmer och tv-serier där de lite "finare" familjerna,ja åtminstone frun och barnen flyttade ut på landet under somrarna. Hushållerskorna packade med allt!
Ungefär som jag planerar att göra!
För i sommar tänker jag försöka att vara i stugan större delen av tiden. Jag orkar inte med trapporna i vårt hus just nu. Och efter sommaren kanske jag får en trapphiss✊🏼
Men om jag ska trivas så måste jag känna friheten att pyssla med mina små hobbiesar! Måla. Teckna. Pyssla... Har även en plan som jag länge tänkt på; jag ska sortera gamla foton. Det är en sysselsättning som passar att hålla på med i stugan. 
Därför kommer jag att packa MYCKET!! 
Jag vet att jag kommer att få skäll och elaka kommentarer ifrån nära och kära! De förstår mig inte! 
Men jag ska skita i vad andra säger! Jag ska göra som Jag vill och sånt som Jag mår bra av. Den Nya Egoistiska Ursula talar!! Hon som sätter sig själv i första rummet och mest bryr sig om att själv må bra! 
Och jag mår bra av att pyssla med mina små projekt.
Så idag har jag städat och packat och legat i min säng!! Hela tiden med en pod som underhållit mig från mobilen. Jag lägger mobilen mitt i nånstans,så att jag hör den ifrån hela våningen (idag övervåningen) och sätter igång en bok eller en pod. Sen går jag runt och pysslar. Eller lägger mig och vilar och äter. 
Är väldigt nöjd med hur jag lyckades alternera detta på ett lagom skönt sätt idag. 
Mitt på dagen låg jag i altansoffan där det var skugga och jag hade alla skjutpartier vidöppna. Det fläktade så skönt. Där låg jag och njöt av försommaren. Min granne kom över en runda och vi babblade bort en stund. Så mysigt.
Under mina vilostunder har jag även ritat lite. Så även ikväll. 
Att halvligga i soffan,kopplad till pumpen,ha nåt bra på Tvn som jag kan hänga med i genom att mest lyssna och samtidigt rita mina totalt meningslösa färgglada bilder är så vansinnigt mysigt!! Skönt! Skoj! Avkopplande! Jag älskar det!!

(null)

(null)

Detta är två bilder som faktiskt föreställer nånting: den översta ska vara äldsta dottern som är kock. Den understa är äldsta sonen som varit handbollsmålvakt och ofta fjantade sig genom att dra upp sina byxor sådär högt och fult när motståndarna skulle skjuta straff på honom. De kom av sig ibland😉
Jag har påbörjat en bild på ett av de andra barnen men är ännu inte klar. Publicerar den nog sen (om jag blir nöjd) 
Ja det är mina tidsfördriv det där. Det känns på nåt vis mer meningsfullt än att surfa runt på mobilen. Är ganska trött på Facebook. Har t.o.m slutat följa både flera grupper och sidor. Tycker mest det är skoj att ha Facebook för att kunna ha lite kontakt med vänner runtom i Sverige. Eftersom jag flyttade en del i ungdomen så har jag vänner lite här och där och med Facebook har vi ju hittat varann på gamla dar! Det är jätteskoj!
Utöver det så är jag trött på både Facebook och att surfa runt...
Att teckna är mycket roligare!!
Men oj!! Nu är klockan tolv!! 
Bäst jag släcker och försöker somna. Får väl lyssna på en "godnattsaga".....😉somnar så gott av det.
Godnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela