AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Ofräsch start...

Publicerad 2018-03-27 07:59:59 i Allmänt,

Som vanligt när jag vaknat så kopplar jag mig till min pump. Ligger här i sängen och vaknar sakta. En lyx jag tycker jag kan unna mig.
Idag tyckte jag att jag hörde ett konstigt ljud. Som om en kran stod öppen litegrann. Så tyckte jag att det kom nån konstig lukt... Jag lyfte på täcket och upptäckte att i min slang var det inte sondmat - det var maginnehåll...såg nästan ut som urin😱
Jag blev väldigt paff! Äcklad!! Kunde inte förstå vad som höll på att hända.
Tittade ner på golvet,såg inget först men så upptäckte jag att det nånstans mitt på den långa slangen fanns en läcka. Det sitter en skruv eller vad det är mitt på slangen och där hade nåt blivit tokigt. Sondmaten pumpades ut på golvet istället för in i min mage... Jag har en handduk under ställningen för jag vill undvika alla fula fläckar på golvet så all sondmat låg ju i den. Grejen var den att däri låg även ett grenuttag där jag brukar koppla in både pumpen och min mobilladdare. Nu låg hela den i en pöl av sondmat...tyckte det fräste om den men det var nog bara inbillning! 
Det var ingen bra start på dagen.
Så rullade jag upp rullgardinen. Där ute faller snöflingor stora som pingisbollar!!
Nu får det banne mig räcka snart!!! 
Men jag vill avsluta positivt!
Idag har jag varit mamma i 30 år!!
Min "lille" son Victor föddes för exakt 30 år sen. Kl 5:43 på söndagsmorgonen efter att vi bytt till sommartid mitt i natten. 3400 g och 50 cm lång var han. Mitt första barn. Helt otroligt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela