AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Mysdag....?

Publicerad 2018-03-30 23:52:06 i Allmänt,

Långfredag. Ja,kanske har den varit lång...
På förmiddagen följde Alma med mig och handlade. Det var välbehövligt!!! Jag borde handlat i onsdags eller nåt men det var väl då jag målade...? Jag har hela tiden hittat ursäkter och samtidigt letat efter små burkar med div rester i frysen. Det är ju bara Lars som äter här hemma numera.
Förr hade jag en viss rutin jag följde när det kom till mina inköp. Regelbundet. Ordning o reda.... Men då var vi fler som åt hemma varje dag. Nu är allt lite hipp som happ...
Dessutom så har ju det där med att åka och handla blivit ett fysiskt problem.... Det är knappt jag klarar av det längre. Det tar nåt så oerhört på mina krafter. 
Men jag är ändå inte beredd att ge upp det. Det är när jag åker och handlar mat två gånger i veckan som jag lämnar huset... Hade jag inte gjort det hade jag aldrig kommit ut "naturligt"...tyvärr är det så det är.
Men idag följde Alma med mig!! Jippi!!
Hon fick springa medans jag körde vagnen och läste lappen. Men inte ens det är smärtfritt längre. Jag känner att jag stapplar... Alma reagerade också på det. Jag orkar inte gå och köra vagnen samtidigt...det är tungt och det går trögt. Känns inte alls bra. 
Men tack vare Alma gick allt mycket lättare idag! Dessutom så var det ju roligt att umgås med henne medans vi handlade och åkte bil! Nytta och nöje!!👍🏼
Efter den lilla utflykten med efterföljande arbete (packa upp varor!!) så la jag mig i soffan och kopplade mig till pumpen. Sååå trött!!
Och sen fick vi besök!! 
Utav Siri!
En underbart gosig och fin hund!!
Vi har nämligen varit hundvakt i eftermiddag och en stund ikväll. Så mysigt! 
Det är ju perfekt att låna andras hundar när vi inte har nån egen längre. 
Det är Lars som känner henne och det är (givetvis) han som får ta hand om henne. Men jag får gosa!! Och det är mysigt!!
Ikväll var det dags för bästa fredagsunderhållningen!! Let’s dance!! Älskar det!! 
Var mycket nöjd med att Britt Ekland åkte ut. Nu kanske man slipper skämskudde nästa gång!! Hur kan man vara så pinsam i hennes ålder??! Stackars människa....
Ska jag berätta lite om hur min PEG mår idag??!
Usch jag vet inte om jag orkar... Det känns som världens längsta och tråkigaste följetong. Vet i sjutton om den slutar lyckligt!
Men jag har lyckats pilla bort det mesta av det intorkade äckelpäcklet som gojsat till sig kring hålet och runnit nerför magen. Fy f-n vad jag känner mig äcklig och ofräsch när jag berättar om detta!! Jag är alltså ingen smutsig människa i vanliga fall! Jag håller mig ren,byter kläder och ser nog oftast ganska fräsch ut. Men detta med peggen gör mig äcklig!! Har aldrig förr känt mig så smutsig och ofräsch. Men det går inte att vara ren en hel dag när man har ett läckande hål i sin mage!! Och jag kan inte springa och duscha flera gånger om dan! För duschen ligger i källaren och jag står inte ut med tanken på att ta mig upp och ner för trappan... För på sistone har trapporna om möjligt blivit ännu värre och svårare att ta mig upp (och ibland ner) för...
Fan! Jag står snart inte ut med att leva med IBM längre!! Orkar inte...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela