AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

God morgon!

Publicerad 2018-02-07 08:31:53 i Allmänt,

Ja det är en god morgon. Jag har sovit gott och länge. Jag mår ganska bra och känner mig lyckligt lottad som har möjlighet att få vara här. För här mår jag bättre än hemma. Så är det bara.
Jag tar det löjligt lugnt. Jag vilar ofta och länge. Jag behöver inte anstränga mig fysiskt över huvud taget. Och då mår jag så mycket bättre. 
Det är bara när jag tänker på hur lat jag är som en känsla av skam växer inom mig. Men jag försöker tränga bort den. Och njuta av att må väl. Jag har knappt ont i nacken!! 
Det gör åtminstone inte ont hela tiden som det annars gör. Nej nu gör det mest ont när jag lutar mig mot den onda punkten,och det kan jag ju undvika. 
Jag gick ut en liten stund igår. Bara på tomten i fem minuter eller nåt. Men det kändes härligt att andas in frisk luft och jag njöt... Önskar att jag orkade gå ner till havet men det vågar jag inte. Det är lite för långt och jag känner mig alldeles för osäker och stapplig. Sen skulle jag få fruktansvärt ont efteråt så det är det inte värt! Men hade jag haft en elektrisk rullstol nu så hade jag kunnat susa iväg bort till handikappsbadet där det är gräs istället för sand. Tror inte man ska köra elrullstol i sanden...eller...?
Men bara den lilla stunden utomhus gjorde gott för mig. Här är allting så mycket enklare. Ja,t.o.m att gå ut är enklare. Inga trappor...bara ett litet trappsteg och sen är jag ute. Underbart!
Är det nån som tvivlar på att jag älskar att vara i vår lilla stuga???!

Kommentarer

Postat av: Susanne

Publicerad 2018-02-07 09:38:09

Godmorgon vännen 💖ha en underbar dag 💖💖💖💖💖☀️☀️☀️☀️☀️☀️☀️

Svar: Tack Susanne❤️jag njuter...😊
Ursula Rollbert

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela