AttLevaMedIBM.blogg.se

Jag heter Ursula Rollbert. Jag har drabbats av en obotlig muskelsjukdom som heter inklusionskroppsmyosit (IBM). Min blogg ska handla om hur det känns att leva med en obotlig sjukdom.

Lugn söndag!!

Publicerad 2017-08-13 22:59:58 i Allmänt,

Nja...jag måste erkänna att jag inte legat i min sköna säng hela dan. Tyvärr kanske jag ska säga...det hade nog både varit skönt och välbehövligt. 

Men det betyder heller inte att jag varit särskilt aktiv. Jag har lagat lunch till Lars och fixat lite i köket i samband med det. Och så har jag målat! Äntligen!!
Ja äntligen så har jag plockat fram mina akvarellfärger och penslar,block och vattenglas. Jag har suttit på altanen och övat. För trots att det inte handlar om särskilt lång tid,några veckor bara,så känner jag mig lite ringrostig. Det märks tydligt att när man målar mycket och ofta så får man en helt annan känsla. 
Fördelen med att sitta på altanen och måla är att där sitter jag i soffan och kan därmed bara lägga mig ner emellanåt. Ganska ofta. Jag blir nämligen väldigt väldigt trött av att sitta och måla. I kroppen,i ögonen,i hjärnan. Då är det skönt att bara kunna lägga sig ner en stund,ibland räcker det med några minuter. Det går också väldigt bra att äta samtidigt som jag målar när jag sitter just på altanen. Jag lägger mig ju gärna ner en stund under tiden jag äter. Det känns som att maten får det lite lugnare på väg ner till magen då😉
Jag kan inte påstå att jag målade så mycket. Jag kände mig mest för och testade några idéer jag fått under tiden jag varit ifrån målandet.
Men jag är ju så trött. Och så sliten. Och jag har så ont på vissa väl utvalda ställen. Det gör mig tokig. Förbannad. Besviken. Ledsen. Jag hatar att ha ont!
Jag har ju planer för veckan som kommer. Då har jag inte tid att må dåligt. Jag vill må bra. Vara pigg. Och glad!! Det känns som en evighet sen jag var glad!!
Men jag kom på mig själv med att le när jag satt med penseln i handen över mina tomma vita papper. 
Kanske finns det hopp...?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela